VATTENSPORT

Vattensport

Vattensporter har en historia som går långt tillbaks i tiden. Den tidigaste formen av vattensport var simning som sedan följdes av rodd och kanotpaddling. Idag finns det mängder av vattensporter att välja på. Oavsett om du gillar adrenalin och extremsport eller föredrar avkoppling så finns det en vattensport som passar dig och dina förutsättningar.

Simning

Simning är den vattensport som människan har utövat allra längst. Förmodligen betydligt längre än vad det idag finns arkeologiska bevis för. Simbassänger användes redan i det antika Grekland för rekreation men även för träning. Simning som modern tävlingsform började i England omkring 1837. 1896 hölls de första olympiska spelen i Aten, Grekland, där simning var en av sporterna man tävlade i. Då tävlade man på distanserna 100 meter, 500 meter samt 1200 meter. Simningen och framförallt tävlingssimningen har utvecklats en hel del sen dess. 

Simma är något som faktiskt alla kan göra ,samtidigt som det är en idealisk träningsform. Motionssim stärker kroppen, förbränner fett samt förbättrar konditionen. Alla viktiga muskelgrupper i kroppen tränas samtidigt som syreupptagningen och blodcirkulationen förbättras. Simma kan du göra i bassäng året runt men även i sjöar och hav. Vi rekommenderar varmt att kombinera simningen med härliga naturupplevelser.