Är hockey en vattensport?

Vi samlade ihop ett glatt gäng under helgen för att ha trevligt och diskutera vattensporter. Vi halkade då in på ett sidospår om att även ishockey faktiskt borde räknas som en vattensport efter som det spelas på fruset vatten. Eftersom jag är ett stort hockeyfan och själv har spelat under några år så är jag nästan benägen att hålla med. En hockeyspelare från våra trakter som vunnit tv-pucken är Dennis Klemming. Kanske är det med just hockeyn som min passion för vattensport startade. Även om det är ett bra tag sen jag lade hockeyklubban på hyllan så är det fortfarande en sport som jag med glädje följer. 

En av mina mer pålästa vänner höll inte med om att ishockey är en vattensport. Däremot finns det något som heter undervattenshockey som klassar in som vattensport. Här är ingen is inblandad utan undervattenshockey spelas, precis som det låter, under vatten och lämpligen i en pool. Sporten kommer ursprungligen från England och uppfanns av man vid namn Alan Blake i mitten på 1950-talet. Sporten fick namnet Octopush och spelades från början av dykare. Dykare som ville hålla sig aktiva även under vintermånaderna när havet inte är lika lockande.

Octopush eller undervattenshockey kräver väldigt lite utrustning till skillnad från vanlig ishockey. På med badbyxorna och ett snorkelset. Hitta en lämplig puck och något typ av föremål för att föra den framåt så är ni hemma. Två lag möts och ska med hjälp av hockeyklubbor i mini format få pucken in i motståndarens mål. Låter riktigt kul faktiskt! Vi får se om vi får tillfälle att prova på att spela hockey under vatten. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *