Luftrenare

Rensa luften med en luftrenare. Luftrenaren avlägsnar osynliga partiklar, damm, djurhår, smuts, bakterier och allergener som omedvetet cirkulerar runt oss. Idag har luftrenarens egenskaper gjort den till en given komponent i många hem och verksamhetslokaler, då den bidrar till högre luftkvalité och ett mer hälsosamt liv. 

Vi rekommenderar luftrenare från Coway.

Friskare luft med luftrenare

Luftrenaren byter ut den gamla dåliga luften till ny och fräsch luft. Det är ofta vi tänker att luften utomhus är förorenad av gaser och kemikalier, det många inte tänker på är att inomhusluften också består av ohälsosamma partiklar, bakterier och virus. En luftrenare absorberar bort luftburna partiklar som är skadliga för hälsan, exempelvis influensapartiklar, mögelsporer, allergener och rökpartiklar. 

Luftrenare som är värda att köpa

Vilken luftrenare som passar dig beror på ditt behov. Luftrenare skiljer sig åt genom luftflöde, filtreringsteknik, underhåll och placering. Luftrenaren kan absolut vara avsedd för större utrymme än vart den placeras, men bör inte placeras på en större yta än vad den är avsedd för. För att luftrenaren ska ha en hög kvalitet bör den också omsätta luften i rummet minst fem gånger på 60 minuter.

Luftrenare mot dålig lukt

Det finns partiklar som inte bara smutsar ner utan som faktiskt luktar illa med. Det kan exempelvis vara från matos, eldning, fukt, mögel, husdjur eller cigarettrök som samtliga samlar illaluktande damm inomhus. Partiklarna kan aboserberas med en luftrenare som innehåller aktivt kol och den unkna doften kan försvinna. Det går lika bra att använda luftrenaren i hemmet som på båten, i husvagnen och i bilen. Tips på luftrenare mot dålig lukt: https://www.coway.se/produkt/1008dh/

 

Luftrenare mot allergi

Allergipartiklar hemsöker många människors vardag. Det är svårt att undkomma partiklarna eftersom de cirkulerar både utomhus och inomhus och fastnar i håret, på huden, på kläder, skor och på våra husdjur. För att skapa ett behagligare inomhusklimat för allergiker finns det luftrenare som filtrerar bort allergipartiklar och dämpar allergibesvär. 

Luftrenare som både Astma Allergy Nordic och det Brittiska allergiförbunder rekommenderar: https://www.coway.se/produkt/1008ch/

Luftrenare mot skadliga ämnen

Det finns luftrenare till bilen med filter av aktivt kol som absorberar luftföroreningar och rök. Om du exempelvis kör mycket bil till vardags eller på jobbet kan du placera en luftrenare i bilen för att skydda dig mot skadliga ämnen.

Vanliga frågor om luftrenare

Kan en luftrenare ersätta en AC?

En luftrenare kan inte ersätta en AC eller tvärtom. En luftrenare används för att rena, och fräscha upp luften i rummet genom att avlägsna eventuellt damm, smuts, bakterier, djurhår och allergener. En AC används för att sänka temperaturen i ett rum genom att ta bort värme och fukt.

Hjälper en luftrenare mot allergibesvär?

Vill du pausa dina allergibesvär? Om du lider du av astma, pollen eller andra allergier kan en luftrenare vara din räddare i nöden. Genom att effektivt absorbera bort både stora och små partiklar ökar luftrenaren luftkvalitén runt om dig och hämmar dina allergibesvär. Luftrenaren kan hämma besvär som besvärad andning, snuva, rinnande näsa, kliande ögon och hosta. 

Vilka rum bör luftrenaren stå i?

Luftrenaren kan stå i vilket rum som helst, men skapar mest nytta i rum där du befinner dig som mest. Det är passande att ha en luftrenare i sovrummet om du vill få en förbättrad sömn. Du kan även placera den i rum med folksamlingar och mycket rörelse för att förhindra spridningen av osynliga partiklar och virus.