Startsidan l Tekniska data l Skötselanvisningar lGarantilHistoria l Kontakt

Surfar med GPS på armen

Historia

Aquapac startades 1983 av två engelska bröder som ville lyssna på sina freestyles bandspelare samtidigt som de surfade. De konstruerade en tingest där bandspelaren, sladdarna och hörlurarna stoppades in i samma hölje. Det blev nog ganska klumpigt men det fungerade och det såldes en del. De upptäckte att det fanns ett behov av vattentäta fodral för handhållna VHF komradios eftersom det hade blivit krav på att det skulle finnas ett antal ombord på alla fartyg för nödlägen. Det fanns då inga vattentäta radioapparater att köpa så Aquapacs fodral blev lösningen för fartyg över hela jorden. Aquapac hade då en förslutningslist som hölls ihop av två skruvar med muttrar. Lika tät som dagens men tog längre tid att öppna.


1996 så tog vi hand om marknadsföringen i Sverige. Samma år så introducerade Aquapac sin Aquaclip som är namnet på förslutningslisten med snabbvred. Den innebar att det blev möjligt att öppna fodralen snabbt och enkelt men med bibehållet mycket hög vattentäthet. Den har uppdaterats ett par gånger sedan dess för att göra den så liten som möjligt. För att säkerställa att den motstod nötning så fick en student som sommarjobb att öppna och stänga ett fodral 10 000 gånger. Det testades sedan för täthet och det var fortfarande helt i sin ordning.

Aquapacclip

Nya modeller av Aquapac har tillkommit varefter behov uppstått eller hittats och modeller för ändamål som inte längre funnits kvar har försvunnit. Det har funnits mobiltelefonfodral som var väldigt stora! Sedan 2006 har Aquapac helt upphört med att använda PVC i sina produkter, det gäller även i förpackningarna.


Tillverkningen har hela tiden legat i en förort till London, men delar av den nya Stormproof serien tillverkas i Taiwan.